Emule Downloaden

Emule (versie 0.50A) is een gratis filesharing programma, dat net als Kazaa en Limewire u als gebruiker in staat stelt eenvoudig bestanden te downloaden. Echter biedt Emule voor- en nadelen ten opzichte van andere downloadprogramma’s, deze willen wij in deze beschrijving u duidelijk proberen te maken.

Hoe werkt Emule?

Na het downloaden en installeren van deze Emule software dient dit programma geopend te worden. Vervolgens wordt er een verbinding gemaakt met het Edonkey netwerk en kunt u op zoek naar de gewenste downloads. Na het zoeken van de gewenste muziek/ film/ software of iets dergelijke kan er direct van andere gebruikers (die deze bestanden delen) gedownload worden. Nu is het natuurlijk de kracht dat mensen zoveel mogelijk aan elkaar beschikbaar stellen, het is dan ook de bedoeling dat u naast het downloaden van gebruikers ook gegevens naar andere gebruikers upload. Het mooie aan Emule is dat tijdens het downloaden van bestand x dat zelfde bestand ook al weer gedeeld kan worden met andere gebruikers. Op deze manier is de nieuwste film in no-time bij een groot aantal gebruikers beschikbaar.

Wat kan er met Emule worden gedownload?

* Muziek
* Films
* Software
* Afbeeldingen

Positieve eigenschappen:

* Snelle zoekfunctie
* Een zeer uitgebreid aanbod, met name wanneer dit vergeleken wordt met andere filesharing programma’s
* Waarderingssysteem per gebruiker, het komt er op neer dat u gestimuleerd wordt om bestanden te delen

Negatieve eigenschappen:

* Geen uitgebreid zoeksysteem
* Doordat u verplicht bent om te delen, kunt u nooit in de kortst mogelijke tijd uw bestanden binnenhalen.

Emule is opensource, dit houdt in dat het gratis is en de broncode (scripttaal) gratis is te verkrijgen en te bewerken. Wanneer u technisch genoeg bent kunt u hier dan dus ook een eigen variant van maken en verspreiden.


Emule direct downloaden!