Software: Winzip

Winzip

Winzip, een programma welke gemaakt is om bestanden te backuppen wat vervolgens diverse voordelen heeft ten opzichte van niks te comprimeren.

Comprimeren is het samenvoegen van bestanden, enkele voorbeelden:

* Stel, u heeft 250 foto’s welke u wilt backuppen. Alle foto’s samen zijn 900 MB, helaas past dit niet op een CD-ROM. Nu kunt u met behulp van Winzip 12.0 al deze foto’s met 1 simpele muisklik samenvoegen om er vervolgens 1 bestand van te maken. Hieruit ontstaat (naar keuze) een .ZIP bestand welke behoorlijk kleiner is dan 900 MB waardoor u alles wel op CD kunt branden. Er wordt circa 20 tot 25% van de ruimte bespaard.

* Wellicht wilt u 10 documenten via de e-mail sturen. Nu is dit niet zo gemakkelijk en dit kost redelijk veel ruimte. Wanneer u Winzip gebruikt kunt u deze bestanden samenvoegen waardoor er 1 bestand ontstaat, dit is veel makkelijker bij het sturen (u hoeft slechts 1 bestand in plaats van 10 bestanden) als Attachment toe te voegen. Daarnaast zal het totale bestand ook kleiner zijn.

* U hebt een bestand gedownload zoals een .zip bestand, deze kunt u niet open. Download Winzip en vervolgens kunt u de bestanden wel openen!

Zo heeft iedereen zijn/ haar eigen reden om Winzip (of een dergelijk compressie programma zoals Winrar) te gebruiken.

Dit programma is zeer gebruiksvriendelijk en heeft niet veel tijd en rekenkracht nodig om zijn werk goed te doen. Uiteraard worden er redelijk wat functies geboden.

Enkele functies die Winzip biedt:

* Interne beeld viewer (voor het uitpakken ziet u al welke bestanden er zijn)
* Eenvoudig slepen
* Het automatisch verzenden van e-mails
* Het beveiligen van bestanden met een wachtwoord

Al met al zijn er volop mogelijkheden en worden er ook een groot aantal bestandsextensies ondersteund. Helaas is Winzip shareware, het is 31 dagen gratis te gebruiken en dan dus ook gratis te downloaden!


Categorie: Compressie software  Deze software is Shareware  Bestandsgrootte: 13.9 MB     

Reacties: (Stuur uw eigen reactie in!)
Er zijn nog geen reacties.