Software: Windows Live Messenger

Windows Live Messenger

Wil je overal contact hebben met je vrienden? Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetaansluiting. Daarbij kun je Windows Live Messenger gebruiken...

Windows Live Messenger is een uitstekend chatprogramma van de makers van Windows. Het programma is het populairste instant messaging programma van de hele wereld. Ook al is het programma van Microsoft, ze zijn wel zo slim geweest om dit programma voor de meeste besturingssystemen beschikbaar te stellen.

Je kunt met dit programma een vriendenlijst opbouwen en deze onderverdelen in groepen of het traditionele online / offline schema. Je kunt daarna gemakkelijk live-berichten sturen naar jou vrienden. Bovendien is het zelfs mogelijk om groepsgesprekken te voeren, zeer handig als je bijvoorbeeld met een aantal klasgenoten een werkstuk moet maken.

Het programma heeft vele opties. De meest gebruikte opties zijn de emoticons. Emoticons zijn gezichtjes die een uitdrukking voorstellen, waarvan de "smiley" (blij gezichtje) het meest gebruik wordt. Met de emoticons kun je je berichten aankleden, je kunt zelfs meerdere emoticons downloaden en zelf toevoegen!

Daarnaast kun je met het programma ook gebruik maken van je microfoon en webcam. Windows Live Messenger maakt het mogelijk video-gesprekken te voeren, al dan niet met geluid. Heb je ergens ver familie wonen, dan kun je zo gratis met elkaar chatten en elkaar zien. Heb je ook een microfoon tot je beschikking dan kun je zelfs met elkaar praten en dat is zeer interresant in deze tijd met de kosten van telefoongesprekken!

Verder kun je met het programma laten zien of je "online" bent. Dit is de zogenaamde status die je kunt instellen. Je kunt hierbij onder andere kiezen tussen "afwezig", "lunchpauze" en "bezet". "Bezet" kun je gebruiken als je ergens mee bezig bent, hierbij kunnen vrienden wel zien dat je er bent. Wilt je echt niet gestoord worden, maar wel met iemand kunnen chatten ondertussen, dan kun je de status "offline weergeven" activeren.

Wanneer je het deze messenger voor het eerst gebruikt en het eerste gespreksvenster sluit, vraagt het programma of je de berichtgeschiedenis wilt opslaan. Nadat je dit hebt gekozen slaat het programma voortaan alle gesprekken die je voert op in je berichtengeschiedenis. Dit kan heel gemakkelijk zijn om even wat terug te lezen. Bovendien biedt het programma je, wanneer je een gespreksvenster opent, de laatste paar zinnen van het vorige gesprek. Wanneer je met meerdere mensen een gesprek voert, kun je zo zien wat je zei.

Sinds de komst van de zogenaamde smarth-phones is het ook mogelijk om deze messenger te installeren op je mobiele telefoon. Wanneer je bovendien een internet abonnement voor je mobiele telefoon hebt afgesloten kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt live berichten sturen naar je vrienden in je vriendenlijst. Misschien dat als in de loop der tijd meerdere mensen een smart-phone in zijn bezit heeft, het versturen van sms berichten verleden tijd wordt. Aangezien je dan voor een vast bedrag per maand onbeperkt kun chatten en internetten!

Live Messenger biedt u daarnaast onder andere de volgende functies:
- versturen van winks (bewegende animaties)
- versturen van buzzers (laat het scherm van je contact trillen)
- delen van bestanden (mappen die aangemaakt kunnen worden met vrienden, waarin je bestanden kun zetten)
- verzenden en ontvangen van bestanden
- diverse skins en stijlen van gespreksvensters
- tekenen in plaats van typen in het gespreksvenster
- en vele andere mogelijkheden...

Bovendien biedt dit programma je ook een uitbreidingsmogelijkheid, waardoor je meerdere functies tot je beschikking hebt. Hiervoor kun je Live Messenger Plus downloaden...

Windows Live Messenger is gratis te downloaden en onbeperkt te gebruiken! De versie die wij hier aanbieden is Windows Live Messenger 2009. Deze versie is nog in beta fase, wat betekend dat deze nog enkele aanpassingen nodig heeft.

Wil je de laatste stabiele versie downloaden, dan kun je hier Windows Live Messenger 8.5 downloaden...


Categorie: Chat software  Deze software is Freeware  Bestandsgrootte: 1.10 MB     

Reacties: (Stuur uw eigen reactie in!)
Er zijn nog geen reacties.