Software: Skype

Skype

Met versie 3.6 gaat Skype verder dan gewoon telefoneren via internet. Het programma kan nu ook sms-berichten versturen en integreert met uw Outlook-contacten.

Om via Skype te kunnen bellen, heeft u een microfoon en luidsprekers of een headset nodig. Ook zijn er in steeds meer computer- en elektronicawinkels Skype-telefoons te krijgen. Die bieden een 'klassieke' telefoonervaring, zonder gedoe met headsets. Wilt u ook video meesturen, dan moet u beschikken over een webcam.

Skype biedt verder chatfuncties zoals we die kennen van ICQ en de nieuwe Windows Live Messenger. Het zoeken naar familieleden of vrienden die ook Skype hebben geïnstalleerd, verloopt bijzonder vlot. Het is mogelijk met maximaal vier mensen tegelijk een conference call te houden. Wie met meer mensen over hetzelfde onderwerp wil praten, kan terecht in de Skypecast waar ruimte is voor maximaal honderd deelnemers.

Telefoneren naar andere Skype-gebruikers is gratis. De makers achter Skype zweren dat deze basisfunctionaliteit altijd gratis zal blijven. Voor diensten als SkypeOut (waarmee u van uw pc naar een gewone telefoon kunt bellen) of SkypeIn (om gebeld te kunnen worden) dient u wel te betalen. De verbinding van Skype 3.6 is ook erg goed, je zal niet snel last hebben van storingen als je een goede internet verbinding hebt.

Skype is bijna een huistelefoon geworden. Het zal dan ook niet meer lang duren voordat een skype telefoon in elke huiskamer staat.


Categorie: Chat software  Deze software is Freeware  Bestandsgrootte: 12.2 MB     

Reacties: (Stuur uw eigen reactie in!)

Bartele4
Skype is opdit moment niet t e dowloaden