Software: Blender 2.42

Blender 2.42

Blender 2.42 een krachtig 3d programma!

Blender bewijst dat een openbron-programma in staat kan zijn te wedijveren met applicaties die honderden euro's kosten. Dankzij Blender is het renderen van 3D-beelden geen dure aangelegenheid meer.

Het gaat hier echter om meer dan een rendermachine. Blender bevat tevens het nodige gereedschap om driedimensionale animaties te creƫren en wordt aangeprezen als een uitgelezen hulpmiddel bij het maken van games.

De ontwikkeling van Blender heeft een flinke duw in de rug gekregen door 'Elepehants Dream'. Dit is 's werelds eerste openbron-film, geheel gemaakt met grafische openbron-software. De korte film, die in Amsterdam werd gemaakt door het Orange Open Movie Project, is hier te bekijken.

Het project, dat werd gecoƶrdineerd door de Blender Foundation, heeft vele verbeteringen opgeleverd voor de Blender software - uiteraard met name voor het maken van drie-dimensionale filmanimaties.

Verbeterd is onder andere de renderingtechniek voor bewegende beelden, de 'fluid simulator' voor het nabootsen van vloeibare stoffen, en de wijze waarop u licht door transparante objecten kunt laten schijnen. Ook zijn materialen en bewerkingen die u kunt uitvoeren nu aangegeven met een preview-icoontje, wat het zoeken eenvoudiger maakt. Een uitgebreid overzicht van alle verbeteringen kunt u hier vinden.


Categorie: Grafisch  Deze software is Freeware  Bestandsgrootte: 7.2 MB     

Reacties: (Stuur uw eigen reactie in!)
Er zijn nog geen reacties.