Software: Azureus

Azureus

Van BitTorrent-client Azureus verscheen een nieuwe versie, die uitgaande snelheden kan verbeteren en een probleem met gecodeerde dataoverdracht verhelpt. Versie 2.4.0.2 introduceert tevens een aantal cosmetische verbeteringen.

BitTorrent is inmiddels de populairste methode om grote bestanden te downloaden - zowel waar het legale als illegale downloads betreft. Om een BitTorrent-download te beginnen moet u een torrent-bestand binnenhalen. Dit is een klein bestand dat uw downloader, zoals Azureus, vertelt waar de data te vinden is.

Door de opzet van BitTorrent (BT) worden de pakketjes die u al heeft gedownload, op een slimme manier gedeeld met anderen. Zo stelt iedereen slechts een klein deel van z'n internetsnelheid ter beschikking, maar kan de gecombineerde snelheid van de downloads flink oplopen - tot meerdere honderden kilobytes per seconde.

Naast een behoorlijke waslijst van bugfixes en kleine visuele verbeteringen, zijn de krachtige configuratieopties ongemoeid gelaten. Wanneer uw router over UPnP beschikt, kan de software automatisch de benodigde poorten openzetten.

Verder is het mogelijk per torrent aparte upload/downloadratio's aan te geven. Er bestaan verder slimme plugins voor Azureus, die het downloaden van torrents via RSS-feeds kunnen automatiseren.

Aangezien Azureus een Java-applicatie is, moet Java op het systeem zijn geïnstalleerd. Indien dit niet het geval is, kunt u deze gratis downloaden bij Java.com.

Wanneer u Azureus voor het eerst opstart en u een firewall op de computer draait, dan zal deze wellicht vragen of de toepassing 'Javaw.exe' naar buiten mag. Dit is het standaard Java-component van Azureus, dat nodig is voor de communicatie.


Categorie: Filesharing Software  Deze software is Freeware  Bestandsgrootte: 6,9 MB     

Reacties: (Stuur uw eigen reactie in!)
Er zijn nog geen reacties.